Podmínky ochrany osobních údajů

SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ A KONTAKTNÍ ÚDAJE

Vaše osobní údaje bude zpracovávat společnost Smart Connections s.r.o., IČ: 27854647, se sídlem     8. května 3253/28, 787 01 Šumperk, obchodní společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, spisová značka C 4350  (dále jen „Správce“ nebo „Svět průmyslu“)

Kontaktní údaje:
Telefon:           +420 277 278 620
e-mail:             info@smart-media.cz

 

A) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO NOVINÁŘSKÉ ÚČELY

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Svět Průmyslu je mediální dům, který vydává tištěné periodické tituly, tištěné neperiodické publikace, elektronické verze periodických titulů, elektronické verze neperiodických publikací, provozuje internetové stránky. Více o naší publicistické činnosti najdete na www.smart-media.cz.

Při výkonu naší publicistické činnosti můžeme dojít k tomu, že budeme zpracovávat osobní údaje konkrétních osob pro novinářské účely, a to zpravidla jako podklad pro přípravu článku, reportáže resp. jiného publicistického útvaru včetně obrazového doprovodu pro publikaci článku, reportáže resp. jiného publicistického útvaru včetně obrazového doprovodu v příslušném druhu media pro doložení oprávněného zájmu na zpracování osobních údajů a pro doložení pravdivosti námi publikovaného obsahu jako součást fotobanky v případě, že jde o obrazový snímek, k jehož publikaci jsme oprávněni.

Právním základem pro zpracování osobních údajů je oprávněný zájem na provozování publicistiky,       na svobodě projevu a šíření informací. Budeme zpracovávat takové osobní údaje, u kterých jsme přesvědčeni, že tento oprávněný zájem jejich zpracování odůvodňuje.

Poskytování osobních údajů pro výše uvedené účely a na výše uvedeném právním základě není povinné.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Osobní údaje, které budou publikovány v našich mediích, mohou být předány osobám, které se zabývají monitoringem medií.

Osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie. Originály písemných dokumentů budou uchovávány také v listinné formě, a to v našem sídle nebo v námi určeném skladovacím zařízení na území České republiky.

3. Doba zpracování osobních údajů

Osobní údaje budeme zpracovávat po dobu trvání oprávněného zájmu.

Pokud je osobní údaj zpracováván jako podklad pro přípravu článku, reportáže resp. jiného publicistického útvaru včetně obrazového doprovodu, ukončíme jeho zpracování, pokud nebude takto použit a současně nebudeme mít za to, že údaj bude použit v jiném připravovaném nebo zvažovaném materiálu.

Pokud je osobní údaj uveřejněn v článku, reportáži resp. jiném publicistickém útvaru, včetně jeho obrazového doprovodu, bude zpracováván v elektronické formě uložením v příslušném datovém uložišti sloužícím pro provoz příslušného elektronického media nebo pro archivaci příslušného tištěného media v elektronické podobě bez časového omezení.

Pokud je osobní údaj zpracováván pro doložení oprávněného zájmu na zpracování osobních údajů a pro doložení pravdivosti námi publikovaného obsahu může být v závislosti na jeho povaze zpracováván bez časového omezení, zpracování sami ukončíme, pokud důvod pro něj odpadne.

Pokud je osobní údaj zpracováván uložením ve fotobance, bude zpracováván po dobu trvání oprávnění k publikaci příslušného obrazového snímku (tj. v některých případech bez časového omezení).

 

B) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO PŘEDPLATITELE

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Objednávkou předplatného periodického tisku s námi uzavíráte smlouvu, jejímž předmětem je dodávka příslušného titulu Vám nebo Vámi určené osobě a úhrada ceny za toto předplatné (dále jen „Předplatné“). Tato smlouva je právním základem pro zpracování osobních údajů.

Za účelem poskytování Předplatného budeme zpracovávat Vaše identifikační a kontaktní údaje (jméno, příjmení, fakturační adresa, doručovací adresa pro Předplatné, telefon, e-mail), objednaný titul a počet výtisků, údaj o Vašich platbách za Předplatné a vrácených částkách (včetně čísla účtu, a době a způsobu platby), počátku a konci poskytování Předplatného a o období, na které je Předplatné automaticky obnovováno.

Pokud je Předplatné poskytováno jiné osobě, než která ho objednala, budeme zpracovávat spolu s doručovací adresou pro Předplatné také jméno a příjmení této osoby. Této osobě rovněž můžeme sdělit, kdo pro ni předplatné objednal. Pokud uplatníte reklamaci doručení předplaceného titulu, budeme zpracovávat údaje o této reklamaci (čas a důvod reklamace, předplacený titul, způsob vyřízení reklamace). Pokud jste získali nárok na získání dárku k Předplatnému, budeme zpracovávat údaje o tom, jaký dárek jste získali a o době a způsobu jeho předání včetně případného potvrzení o jeho předání.

Vaši e-mailovou adresu, telefonní číslo a údaj o předplaceném titulu budeme používat pro zasílání obchodních sdělení souvisejících s nabídkou periodického tisku podobného zaměření jako předplacený titul. Právním základem pro toto zpracování je oprávněný zájem naší společnosti na rozvoji vydavatelské činnosti. Zasílání těchto obchodní sdělení lze kdykoli ukončit způsobem uvedeným v každém obchodním sdělení.

Poskytnutí osobních údajů není povinné, v případě, že nám neposkytnete osobní údaje vyžadované v objednávce Předplatného, nebudeme Vám moci poskytnout Předplatné a neuzavřeme s Vámi odpovídající smlouvu.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat s výjimkou předávání údajů poskytovateli doručovacích služeb za účelem doručení Předplatného.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracovávané pro plnění smlouvy včetně budeme zpracovávat po dobu trvání smluvního vztahu a dále s ohledem na promlčecí lhůty, stanovené občanským zákoníkem, po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu. Vaše osobní údaje vztahující se k reklamacím budeme zpracovávat po dobu 4 let od uplatnění příslušné reklamace. Po dobu po ukončení smluvního vztahu bude právním základem pro toto zpracování oprávněný zájem naší společnosti na ochraně jejich práv a doložení splnění povinností vyplývajících ze smlouvy.

Vaši e-mailovou adresu, telefonní číslo a údaj o předplaceném titulu budeme používat pro zasílání obchodních sdělení souvisejících s nabídkou periodického tisku po trvání Předplatného a dále po dobu 2 let od skončení Předplatného. Zasílání těchto obchodní sdělení lze kdykoli ukončit způsobem uvedeným v každém obchodním sdělení.

 

C) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ OBCHODNÍCH PARTNERŮ

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Uzavřením smlouvy s námi vznikají oběma stranám z této smlouvy práva a povinnosti (dále jen „Smlouva“). Za Smlouvu se pro účely této informace považuje také dodatek nebo jiná změna Smlouvy, objednávka, změna objednávky nebo jinak zaznamenané právní jednání nebo jeho změna.

Za účelem poskytování plnění ze Smlouvy budeme zpracovávat Vaše identifikační a kontaktní údaje (jméno, příjmení, sídlo/místo podnikání, fakturační adresa, doručovací adresa, IČ, případné DIČ, případný údaj o zápisu v obchodním rejstříku, telefon, e-mail), údaje o poskytovaném plnění (v čem plnění spočívá, kdy bylo poskytnuto, náležitosti plnění, potřebná součinnost z Vaší strany) a dále údaje o přijímaném plnění (v čem plnění spočívá, kdy bylo poskytnuto, náležitosti plnění, potřebná součinnost z naší strany). Tato Smlouva je právním základem pro zpracování osobních údajů.

Po realizaci plnění ze Smlouvy budeme výše uvedené osobní údaje nadále zpracovávat z důvodu oprávněného zájmu na doložení příslušného právního jednání, na doložení plnění poskytnutého a přijatého na základě Smlouvy, na uplatnění resp. posouzení případných nároků z vad takového plnění, a na další potřebné obchodní korespondenci.

Vystavené a přijaté účetní a daňové doklady a Smlouvu budeme zpracovávat rovněž pro plnění právní povinnosti, a to pro vedení řádného a transparentního účetnictví.

Poskytnutí osobních údajů není povinné, v případě, že nám neposkytnete osobní údaje vyžadované pro uzavření Smlouvy, nebudeme s Vámi moci smlouvu uzavřít.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat s výjimkou předávání údajů státním orgánům ke splnění povinnosti vyplývající z právních předpisů.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie. Dokumenty vydané ve fyzické podobě budou archivovány buď v sídle naší společnosti, nebo v externím archivu umístěném v České republice.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu trvání smluvního vztahu a dále s ohledem na promlčecí lhůty, stanovené občanským zákoníkem, po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu.

V případě některých smluv, na jejichž základě jsme získali nebo pozbyli majetek trvalé nebo dlouhodobé hodnoty, budeme smlouvy s ohledem na jejich povahu archivovat delší dobu, případně trvale.

 

D) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO UCHAZEČE O ZAMĚSTNÁNÍ

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Ucházíte se o námi obsazovanou pracovní pozici a poskytli jste nám některé údaje o sobě (životopis, průvodní dopis k životopisu, kontaktní údaje, údaje sdělené při ústním pohovoru nebo v rámci související korespondence).

Za účelem výběru vhodného zaměstnance na námi obsazovanou pozici budeme zpracovávat Vaše osobní údaje, které jste nám takto poskytli. Právním základem pro zpracování osobních údajů je oprávněný zájem na obsazení pracovní pozice vhodným zaměstnancem.

Poskytnutí osobních údajů není povinné, v případě, že nám neposkytnete osobní údaje, nebudeme Vás moci zařadit mezi kandidáty na obsazovanou pozici.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat do uplynutí zkušební doby námi vybraného zaměstnance (v případě, že vybereme Vás tedy nejpozději do konce vaší zkušební doby). V případě, že se nerozhodneme pro žádného z kandidátů a pracovní pozice zůstane nadále uvolněná, ukončíme zpracování Vašich osobních údajů ke dni, kdy toto rozhodnutí učiníme, nejpozději však do tří měsíců poté, co jsme od Vás Vaše osobní údaje v souvislosti s obsazovanou pozicí obdrželi.

Pokud jste nám dali písemný souhlas s tím, abychom Vás vedli v databázi kandidátů na zaměstnání, řídí se toto zpracování informací poskytnutou Vám při udělení takového souhlasu.

 

E) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ KONTAKTNÍCH OSOB OBCHODNÍCH PARTNERŮ

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

S ohledem na Vaši pracovní pozici u našeho stávajícího, minulého nebo potenciálního obchodního partnera máme zájem kontaktovat Vás s obchodními nabídkami, případně s jinou obchodní agendou.

Za účelem vzájemné komunikace související s obchodní činností naší společnosti budeme zpracovávat Vaše identifikační a kontaktní údaje (jméno, příjmení, subjekt, ve kterém pracujete, pracovní pozici, pracovní adresu, případnou předchozí komunikaci, telefon, e-mail). Právním základem pro toto zpracování je oprávněný zájem naší společnosti na rozvoji její podnikatelské činnosti.

Poskytnutí osobních údajů není povinné.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie. Dokumenty předané ve fyzické podobě budou archivovány buď v sídle naší společnosti, nebo v externím archivu umístěném v České republice.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu trvání smluvního vztahu, v souvislosti se kterým Vás kontaktujeme, a dále 5 let po jeho skončení. V případě, že jsme Vás kontaktovali v rámci naší akviziční činnosti, budeme Vaše osobní údaje zpracovávat po dobu 2 let od tohoto kontaktování.

 

F) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZASÍLÁNÍ OBCHODNÍCH SDĚLENÍ PŘEDPLATITELŮM NA ZÁKLADĚ UDĚLENÉHO SOUHLASU

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Dáváte nám možnost, abychom Vám, jako předplatiteli námi vydávaného periodického tisku (dále jen „Předplatné“) zasílali obchodní sdělení, která nemusí souviset se Předplatným.

Za účelem zasílání obchodních sdělení budeme zpracovávat Vaše údaje, k jejichž zpracování jste nám poskytli souhlas, včetně všech jejich aktualizací provedených z Vaší strany. Tento souhlas je právním základem pro zpracování osobních údajů. Vámi udělený souhlas budeme archivovat po dobu zpracování osobních údajů pro zasílání obchodních sdělení a dále čtyři roky po jeho ukončení, a za účelem doložení, že zpracování osobních údajů bylo zákonné. Právním základem pro toto zpracování je oprávněný zájem naší společnosti na doložení oprávněnosti zpracování osobních údajů.

Souhlas se zpracováním osobních údajů pro zasílání obchodních sdělení lze kdykoli ukončit způsobem uvedeným v každém obchodním sdělení, případně žádostí odeslanou na e-mailovou adresu pochopova@svetprumyslu.cz

Souhlas se zpracováním osobních údajů pro zasílání obchodních sdělení není povinný, v případě, že nám ho nedáte, nebudeme Vám moci zasílat jiná obchodní sdělení než ta, která přímo souvisí s Předplatným nebo s předplatným našich obdobných titulů.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pro zasílání obchodních sdělení bez časového omezení, a to do odvolání Vašeho souhlasu.

 

VAŠE PRÁVA V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Máte právo kdykoliv požadovat přístup k Vašim údajům – to znamená, že Vám na základě Vaší žádosti poskytneme informaci o tom, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme, za jakým účelem, z jakého zdroje byly tyto osobní údaje získány a po jakou dobu budou zpracovávány.

Máte právo kdykoliv požadovat opravu nepřesných osobních údajů, případně jejich doplnění, jsou-li tyto neúplné. Máte rovněž právo požadovat vymazání osobních údajů, které již nejsou potřebné pro účel, pro nějž byly původně shromážděny, nebo které již není správce oprávněn využívat z jiných důvodů (např. byly zpracovány neoprávněně, jejich výmaz ukládá zákon atd.), pokud zpracování těchto údajů není nezbytné pro výkon práva na svobodu projevu a šíření informací.

Máte právo vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, které se opírá o náš oprávněný zájem, v takovém případě budeme Vaše údaje nadále zpracovávat pouze tehdy, bude-li prokázáno, že pro takový postup existují závažné oprávněné důvody.

Máte právo požadovat omezení zpracování Vašich osobních údajů – to znamená, že nás můžete požádat, abychom nevymazávali Vaše údaje, u kterých bychom tak byli povinni jinak učinit, a také nás můžete požádat, abychom s Vašimi osobními údaji dále nepracovali, dokud se nevyjasní, zda jsou zpracovávané údaje přesné, příp. zda byla Vaše námitka proti zpracování osobních údajů vznesena důvodně.

V některých případech může být Vaše právo omezeno v souladu s výjimkou podle čl. 85 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679.

Jakým způsobem můžete svá práva uplatnit

Svá práva (včetně práva podat námitku) uplatňujete u správce osobních údajů, jímž je naše společnost. Můžete se na nás obrátit písemnou formou, telefonicky nebo e-mailem (kontaktní údaje jsou uvedeny výše).

Pokud se domníváte, že při zpracovávání Vašich osobních údajů došlo k porušení zákona, resp. evropského nařízení o ochraně osobních údajů máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, tel. +420 234 665 111, e-mail: posta@uoou.cz, webové stránky: https://www.uoou.cz.

Další zprávy

EXPORTNÍ CENA OCENÍ ÚSPĚCHY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ DO ZEMÍ SEVERNÍ EVROPY A POBALTÍ

EXPORTNÍ CENA OCENÍ ÚSPĚCHY ČESKÝCH EXPORTÉRŮ DO ZEMÍ SEVERNÍ EVROPY A POBALTÍ

Vydáno 17.4.2019

Česká mincovna, 17. dubna 2019 – Již 22. ročník soutěže Exportní cena DHL pod záštitou agentury CzechTrade, která vyzdvihuje úspěšné české vývozce, startuje. Nově vyhlásí vítěze v kategorii Exportér E-commerce. Tradičně si pak vítězové převezmou ceny v kategoriích Malá společnost, Středně velká společnost, Exportér teritoria a ceny CzechTrade – Nejúspěšnější klient a Exportní příběh roku.

OD ZÁKLADŮ JSME VYVINULI KOMERČNĚ ÚSPĚŠNÝ IoT PŘEVODNÍK

OD ZÁKLADŮ JSME VYVINULI KOMERČNĚ ÚSPĚŠNÝ IoT PŘEVODNÍK

Vydáno 1.4.2019 Komerční sdělení

Jak vypadá ztělesnění nejmodernějších technologií? Zeptejte se v Acrios Systems. Mladá společnost soustředí pozornost na vývoj hardwarových i softwarových produktů, ale především ví, jak správně na čím dál oblíbenější internet věcí (IoT). „Náš IoT převodník je možné využít všude, kde je žádoucí automatizovat odečty různých veličin formou bezdrátového přenosu,“ prozradil jednatel firmy Radim Malinowski.

CHCEME POMOCT K NEZÁVISLOSTI NA FOSILNÍCH PALIVECH A JÁDRU

CHCEME POMOCT K NEZÁVISLOSTI NA FOSILNÍCH PALIVECH A JÁDRU

Vydáno 25.3.2019 Komerční sdělení

„Někdo fotovoltaiku pořizuje jako investici s dobrou návratností, pro někoho je klíčové získat vlastní zdroj a nezávislost. A někdo v tom vidí pojistku na důchod,“ říká jednatel a zakladatel firmy Jaroslav Šuvarský.

TŘI ÚSPĚŠNĚ ZAVEDENÉ AUTOMATIZACE A ROBOTIZACE V ČR OD ZLÍN ROBOTICS

TŘI ÚSPĚŠNĚ ZAVEDENÉ AUTOMATIZACE A ROBOTIZACE V ČR OD ZLÍN ROBOTICS

Vydáno 18.3.2019 Komerční sdělení

Společnost ZLÍN ROBOTICS se od svého začátku zaměřuje na pokročilou průmyslovou robotizaci za použití těch nejmodernějších dostupných technologií. Od uvedení jejich prvního robotického pracoviště, s využitím 4-osého SCARA robota značky EPSON, do provozu uplynulo více než 8 let. Ještě dnes tento robot spolehlivě pracuje v 3 směnném provozu a precizně montuje v pěti sekundách výrobek složený ze tří dílů.

Zobrazit Více

TOP Rozhovory

VIRTUÁLNÍ DVOJČE NÁS PŘIPRAVUJE NA BUDOUCNOST

VIRTUÁLNÍ DVOJČE NÁS PŘIPRAVUJE NA BUDOUCNOST

Vydáno 29.3.2019

„Nemusíte už čekat na to, co vám ukáže reálný model či prototyp. Funkci výrobku, linky nebo výrobního procesu si vyzkoušíte na počítači na digitálním dvojčeti a v reálu už vás nic nepřekvapí,“ říká Milan Šlachta, generální ředitel společnosti Bosch v České a Slovenské republice.

POHLED DO BUDOUCNOSTI JE UŽ DNES VELMI ZAJÍMAVÝ

POHLED DO BUDOUCNOSTI JE UŽ DNES VELMI ZAJÍMAVÝ

Vydáno 25.3.2019

Nastává éra digitálních dvojčat. „Tyto virtuální modely reálných systémů pomáhají lépe porozumět, jak funguje proces výroby nebo obchodní modely, a vedou k tomu, aby byly jejich reálné protějšky ve fyzickém světě funkční a provozuschopné. Digitální dvojče také umožňuje včasnou reakci na změny podmínek na trhu, monitoring zařízení i předvídání jejich výpadků,“ uvedla generální ředitelka společnosti IBM v České republice a na Slovensku Zuzana Kocmaníková.

TVOŘÍME VĚCI, KTERÉ NÁS NEPŘESTÁVAJÍ FASCINOVAT

TVOŘÍME VĚCI, KTERÉ NÁS NEPŘESTÁVAJÍ FASCINOVAT

Vydáno 15.3.2019

Otevírá bránu do ideální budoucnosti, upozorní na možná rizika a dokáže připravit vše na míru dle našeho zadání a našich potřeb. To je digitální dvojče. „Moderní softwarové nástroje dokážou vytvořit komplexní obraz výrobku, umí dokonce vygenerovat i jeho optimální tvar. Umístí materiál pouze tam, kde je skutečně potřeba, a vznikne tak organický design podobný tomu, co vytvořila příroda,“ říká generální ředitel společnosti Siemens Eduard Palíšek.

NĚKTERÉ AUTOMOBILKY NEMUSÍ RYCHLÉ TEMPO PŘEŽÍT

NĚKTERÉ AUTOMOBILKY NEMUSÍ RYCHLÉ TEMPO PŘEŽÍT

Vydáno 18.2.2019

Tempo, kterým se pohybuje automobilový průmysl, je zběsilé. Mohou za to nejen nové technologie, ale i snahy o snižování emisní zátěže a přechod k alternativním pohonům. „Měli bychom zpomalit. Rychlému tempu se začínají bránit i některé automobilky, tvrdí, že ho nemusí přežít, protože investice do změn jsou ukrutné,“ říká Miroslav Dvořák, generální ředitel společnosti MOTOR JIKOV Group a.s. a viceprezident AutoSAP.

AUTA BUDOU BRZY VYRÁBĚT ROBOTI, KTEŘÍ VIDÍ

AUTA BUDOU BRZY VYRÁBĚT ROBOTI, KTEŘÍ VIDÍ

Vydáno 20.12.2018

„Náš obor jde rychle kupředu, abychom byli nejlepší, musíme být flexibilní a rychle reagovat na nové trendy. Jednou z největších výzev je vývoj robota, který vidí, a jeho zařazení do výrobní linky,“ shodují se v rozhovoru pro Svět průmyslu Marek Jancák, vedoucí výroby vozů ve ŠKODA AUTO a.s. a Robert Kudela, CEO, Chropyňská strojírna, a.s.

JSME PŘIPRAVENÍ NA JÍZDU BEZ STROJVŮDCE

JSME PŘIPRAVENÍ NA JÍZDU BEZ STROJVŮDCE

Vydáno 19.11.2018

Škoda Vagonka patří k největším výrobcům vlakových souprav ve střední Evropě. Vozy jsou vybaveny nejmodernější dostupnou technikou a jsou již prakticky připraveny na jízdu bez strojvůdce. „Na železnici je přechod k autonomnímu řízení určitě menším krokem než v automobilovém průmyslu,“ říká Martin Bednarz, generální ředitel společnosti.

Zobrazit Více