Podmínky ochrany osobních údajů

SPRÁVCE OSOBNÍCH ÚDAJŮ A KONTAKTNÍ ÚDAJE

Vaše osobní údaje bude zpracovávat společnost Smart Connections s.r.o., IČ: 27854647, se sídlem     8. května 3253/28, 787 01 Šumperk, obchodní společnost zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, spisová značka C 4350  (dále jen „Správce“ nebo „Svět průmyslu“)

Kontaktní údaje:
Telefon:           +420 277 278 620
e-mail:             info@smart-media.cz

 

A) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO NOVINÁŘSKÉ ÚČELY

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Svět Průmyslu je mediální dům, který vydává tištěné periodické tituly, tištěné neperiodické publikace, elektronické verze periodických titulů, elektronické verze neperiodických publikací, provozuje internetové stránky. Více o naší publicistické činnosti najdete na www.smart-media.cz.

Při výkonu naší publicistické činnosti můžeme dojít k tomu, že budeme zpracovávat osobní údaje konkrétních osob pro novinářské účely, a to zpravidla jako podklad pro přípravu článku, reportáže resp. jiného publicistického útvaru včetně obrazového doprovodu pro publikaci článku, reportáže resp. jiného publicistického útvaru včetně obrazového doprovodu v příslušném druhu media pro doložení oprávněného zájmu na zpracování osobních údajů a pro doložení pravdivosti námi publikovaného obsahu jako součást fotobanky v případě, že jde o obrazový snímek, k jehož publikaci jsme oprávněni.

Právním základem pro zpracování osobních údajů je oprávněný zájem na provozování publicistiky,       na svobodě projevu a šíření informací. Budeme zpracovávat takové osobní údaje, u kterých jsme přesvědčeni, že tento oprávněný zájem jejich zpracování odůvodňuje.

Poskytování osobních údajů pro výše uvedené účely a na výše uvedeném právním základě není povinné.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Osobní údaje, které budou publikovány v našich mediích, mohou být předány osobám, které se zabývají monitoringem medií.

Osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie. Originály písemných dokumentů budou uchovávány také v listinné formě, a to v našem sídle nebo v námi určeném skladovacím zařízení na území České republiky.

3. Doba zpracování osobních údajů

Osobní údaje budeme zpracovávat po dobu trvání oprávněného zájmu.

Pokud je osobní údaj zpracováván jako podklad pro přípravu článku, reportáže resp. jiného publicistického útvaru včetně obrazového doprovodu, ukončíme jeho zpracování, pokud nebude takto použit a současně nebudeme mít za to, že údaj bude použit v jiném připravovaném nebo zvažovaném materiálu.

Pokud je osobní údaj uveřejněn v článku, reportáži resp. jiném publicistickém útvaru, včetně jeho obrazového doprovodu, bude zpracováván v elektronické formě uložením v příslušném datovém uložišti sloužícím pro provoz příslušného elektronického media nebo pro archivaci příslušného tištěného media v elektronické podobě bez časového omezení.

Pokud je osobní údaj zpracováván pro doložení oprávněného zájmu na zpracování osobních údajů a pro doložení pravdivosti námi publikovaného obsahu může být v závislosti na jeho povaze zpracováván bez časového omezení, zpracování sami ukončíme, pokud důvod pro něj odpadne.

Pokud je osobní údaj zpracováván uložením ve fotobance, bude zpracováván po dobu trvání oprávnění k publikaci příslušného obrazového snímku (tj. v některých případech bez časového omezení).

 

B) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO PŘEDPLATITELE

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Objednávkou předplatného periodického tisku s námi uzavíráte smlouvu, jejímž předmětem je dodávka příslušného titulu Vám nebo Vámi určené osobě a úhrada ceny za toto předplatné (dále jen „Předplatné“). Tato smlouva je právním základem pro zpracování osobních údajů.

Za účelem poskytování Předplatného budeme zpracovávat Vaše identifikační a kontaktní údaje (jméno, příjmení, fakturační adresa, doručovací adresa pro Předplatné, telefon, e-mail), objednaný titul a počet výtisků, údaj o Vašich platbách za Předplatné a vrácených částkách (včetně čísla účtu, a době a způsobu platby), počátku a konci poskytování Předplatného a o období, na které je Předplatné automaticky obnovováno.

Pokud je Předplatné poskytováno jiné osobě, než která ho objednala, budeme zpracovávat spolu s doručovací adresou pro Předplatné také jméno a příjmení této osoby. Této osobě rovněž můžeme sdělit, kdo pro ni předplatné objednal. Pokud uplatníte reklamaci doručení předplaceného titulu, budeme zpracovávat údaje o této reklamaci (čas a důvod reklamace, předplacený titul, způsob vyřízení reklamace). Pokud jste získali nárok na získání dárku k Předplatnému, budeme zpracovávat údaje o tom, jaký dárek jste získali a o době a způsobu jeho předání včetně případného potvrzení o jeho předání.

Vaši e-mailovou adresu, telefonní číslo a údaj o předplaceném titulu budeme používat pro zasílání obchodních sdělení souvisejících s nabídkou periodického tisku podobného zaměření jako předplacený titul. Právním základem pro toto zpracování je oprávněný zájem naší společnosti na rozvoji vydavatelské činnosti. Zasílání těchto obchodní sdělení lze kdykoli ukončit způsobem uvedeným v každém obchodním sdělení.

Poskytnutí osobních údajů není povinné, v případě, že nám neposkytnete osobní údaje vyžadované v objednávce Předplatného, nebudeme Vám moci poskytnout Předplatné a neuzavřeme s Vámi odpovídající smlouvu.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat s výjimkou předávání údajů poskytovateli doručovacích služeb za účelem doručení Předplatného.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracovávané pro plnění smlouvy včetně budeme zpracovávat po dobu trvání smluvního vztahu a dále s ohledem na promlčecí lhůty, stanovené občanským zákoníkem, po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu. Vaše osobní údaje vztahující se k reklamacím budeme zpracovávat po dobu 4 let od uplatnění příslušné reklamace. Po dobu po ukončení smluvního vztahu bude právním základem pro toto zpracování oprávněný zájem naší společnosti na ochraně jejich práv a doložení splnění povinností vyplývajících ze smlouvy.

Vaši e-mailovou adresu, telefonní číslo a údaj o předplaceném titulu budeme používat pro zasílání obchodních sdělení souvisejících s nabídkou periodického tisku po trvání Předplatného a dále po dobu 2 let od skončení Předplatného. Zasílání těchto obchodní sdělení lze kdykoli ukončit způsobem uvedeným v každém obchodním sdělení.

 

C) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ OBCHODNÍCH PARTNERŮ

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Uzavřením smlouvy s námi vznikají oběma stranám z této smlouvy práva a povinnosti (dále jen „Smlouva“). Za Smlouvu se pro účely této informace považuje také dodatek nebo jiná změna Smlouvy, objednávka, změna objednávky nebo jinak zaznamenané právní jednání nebo jeho změna.

Za účelem poskytování plnění ze Smlouvy budeme zpracovávat Vaše identifikační a kontaktní údaje (jméno, příjmení, sídlo/místo podnikání, fakturační adresa, doručovací adresa, IČ, případné DIČ, případný údaj o zápisu v obchodním rejstříku, telefon, e-mail), údaje o poskytovaném plnění (v čem plnění spočívá, kdy bylo poskytnuto, náležitosti plnění, potřebná součinnost z Vaší strany) a dále údaje o přijímaném plnění (v čem plnění spočívá, kdy bylo poskytnuto, náležitosti plnění, potřebná součinnost z naší strany). Tato Smlouva je právním základem pro zpracování osobních údajů.

Po realizaci plnění ze Smlouvy budeme výše uvedené osobní údaje nadále zpracovávat z důvodu oprávněného zájmu na doložení příslušného právního jednání, na doložení plnění poskytnutého a přijatého na základě Smlouvy, na uplatnění resp. posouzení případných nároků z vad takového plnění, a na další potřebné obchodní korespondenci.

Vystavené a přijaté účetní a daňové doklady a Smlouvu budeme zpracovávat rovněž pro plnění právní povinnosti, a to pro vedení řádného a transparentního účetnictví.

Poskytnutí osobních údajů není povinné, v případě, že nám neposkytnete osobní údaje vyžadované pro uzavření Smlouvy, nebudeme s Vámi moci smlouvu uzavřít.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat s výjimkou předávání údajů státním orgánům ke splnění povinnosti vyplývající z právních předpisů.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie. Dokumenty vydané ve fyzické podobě budou archivovány buď v sídle naší společnosti, nebo v externím archivu umístěném v České republice.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu trvání smluvního vztahu a dále s ohledem na promlčecí lhůty, stanovené občanským zákoníkem, po dobu 10 let od ukončení smluvního vztahu.

V případě některých smluv, na jejichž základě jsme získali nebo pozbyli majetek trvalé nebo dlouhodobé hodnoty, budeme smlouvy s ohledem na jejich povahu archivovat delší dobu, případně trvale.

 

D) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO UCHAZEČE O ZAMĚSTNÁNÍ

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Ucházíte se o námi obsazovanou pracovní pozici a poskytli jste nám některé údaje o sobě (životopis, průvodní dopis k životopisu, kontaktní údaje, údaje sdělené při ústním pohovoru nebo v rámci související korespondence).

Za účelem výběru vhodného zaměstnance na námi obsazovanou pozici budeme zpracovávat Vaše osobní údaje, které jste nám takto poskytli. Právním základem pro zpracování osobních údajů je oprávněný zájem na obsazení pracovní pozice vhodným zaměstnancem.

Poskytnutí osobních údajů není povinné, v případě, že nám neposkytnete osobní údaje, nebudeme Vás moci zařadit mezi kandidáty na obsazovanou pozici.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat do uplynutí zkušební doby námi vybraného zaměstnance (v případě, že vybereme Vás tedy nejpozději do konce vaší zkušební doby). V případě, že se nerozhodneme pro žádného z kandidátů a pracovní pozice zůstane nadále uvolněná, ukončíme zpracování Vašich osobních údajů ke dni, kdy toto rozhodnutí učiníme, nejpozději však do tří měsíců poté, co jsme od Vás Vaše osobní údaje v souvislosti s obsazovanou pozicí obdrželi.

Pokud jste nám dali písemný souhlas s tím, abychom Vás vedli v databázi kandidátů na zaměstnání, řídí se toto zpracování informací poskytnutou Vám při udělení takového souhlasu.

 

E) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ KONTAKTNÍCH OSOB OBCHODNÍCH PARTNERŮ

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

S ohledem na Vaši pracovní pozici u našeho stávajícího, minulého nebo potenciálního obchodního partnera máme zájem kontaktovat Vás s obchodními nabídkami, případně s jinou obchodní agendou.

Za účelem vzájemné komunikace související s obchodní činností naší společnosti budeme zpracovávat Vaše identifikační a kontaktní údaje (jméno, příjmení, subjekt, ve kterém pracujete, pracovní pozici, pracovní adresu, případnou předchozí komunikaci, telefon, e-mail). Právním základem pro toto zpracování je oprávněný zájem naší společnosti na rozvoji její podnikatelské činnosti.

Poskytnutí osobních údajů není povinné.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie. Dokumenty předané ve fyzické podobě budou archivovány buď v sídle naší společnosti, nebo v externím archivu umístěném v České republice.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu trvání smluvního vztahu, v souvislosti se kterým Vás kontaktujeme, a dále 5 let po jeho skončení. V případě, že jsme Vás kontaktovali v rámci naší akviziční činnosti, budeme Vaše osobní údaje zpracovávat po dobu 2 let od tohoto kontaktování.

 

F) INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZASÍLÁNÍ OBCHODNÍCH SDĚLENÍ PŘEDPLATITELŮM NA ZÁKLADĚ UDĚLENÉHO SOUHLASU

1. Zpracovávané osobní údaje, právní základ a účel zpracování

Dáváte nám možnost, abychom Vám, jako předplatiteli námi vydávaného periodického tisku (dále jen „Předplatné“) zasílali obchodní sdělení, která nemusí souviset se Předplatným.

Za účelem zasílání obchodních sdělení budeme zpracovávat Vaše údaje, k jejichž zpracování jste nám poskytli souhlas, včetně všech jejich aktualizací provedených z Vaší strany. Tento souhlas je právním základem pro zpracování osobních údajů. Vámi udělený souhlas budeme archivovat po dobu zpracování osobních údajů pro zasílání obchodních sdělení a dále čtyři roky po jeho ukončení, a za účelem doložení, že zpracování osobních údajů bylo zákonné. Právním základem pro toto zpracování je oprávněný zájem naší společnosti na doložení oprávněnosti zpracování osobních údajů.

Souhlas se zpracováním osobních údajů pro zasílání obchodních sdělení lze kdykoli ukončit způsobem uvedeným v každém obchodním sdělení, případně žádostí odeslanou na e-mailovou adresu pochopova@svetprumyslu.cz

Souhlas se zpracováním osobních údajů pro zasílání obchodních sdělení není povinný, v případě, že nám ho nedáte, nebudeme Vám moci zasílat jiná obchodní sdělení než ta, která přímo souvisí s Předplatným nebo s předplatným našich obdobných titulů.

2. Příjemci osobních údajů a místo zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje nebudeme nikomu předávat.

Vaše osobní údaje budou uchovávány v elektronické podobě na serverech umístěných výlučně v členských státech Evropské Unie.

3. Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat pro zasílání obchodních sdělení bez časového omezení, a to do odvolání Vašeho souhlasu.

 

VAŠE PRÁVA V SOUVISLOSTI SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Máte právo kdykoliv požadovat přístup k Vašim údajům – to znamená, že Vám na základě Vaší žádosti poskytneme informaci o tom, jaké Vaše osobní údaje zpracováváme, za jakým účelem, z jakého zdroje byly tyto osobní údaje získány a po jakou dobu budou zpracovávány.

Máte právo kdykoliv požadovat opravu nepřesných osobních údajů, případně jejich doplnění, jsou-li tyto neúplné. Máte rovněž právo požadovat vymazání osobních údajů, které již nejsou potřebné pro účel, pro nějž byly původně shromážděny, nebo které již není správce oprávněn využívat z jiných důvodů (např. byly zpracovány neoprávněně, jejich výmaz ukládá zákon atd.), pokud zpracování těchto údajů není nezbytné pro výkon práva na svobodu projevu a šíření informací.

Máte právo vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, které se opírá o náš oprávněný zájem, v takovém případě budeme Vaše údaje nadále zpracovávat pouze tehdy, bude-li prokázáno, že pro takový postup existují závažné oprávněné důvody.

Máte právo požadovat omezení zpracování Vašich osobních údajů – to znamená, že nás můžete požádat, abychom nevymazávali Vaše údaje, u kterých bychom tak byli povinni jinak učinit, a také nás můžete požádat, abychom s Vašimi osobními údaji dále nepracovali, dokud se nevyjasní, zda jsou zpracovávané údaje přesné, příp. zda byla Vaše námitka proti zpracování osobních údajů vznesena důvodně.

V některých případech může být Vaše právo omezeno v souladu s výjimkou podle čl. 85 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679.

Jakým způsobem můžete svá práva uplatnit

Svá práva (včetně práva podat námitku) uplatňujete u správce osobních údajů, jímž je naše společnost. Můžete se na nás obrátit písemnou formou, telefonicky nebo e-mailem (kontaktní údaje jsou uvedeny výše).

Pokud se domníváte, že při zpracovávání Vašich osobních údajů došlo k porušení zákona, resp. evropského nařízení o ochraně osobních údajů máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, tel. +420 234 665 111, e-mail: posta@uoou.cz, webové stránky: https://www.uoou.cz.

Další zprávy

TOP 100 PRŮMYSLOVÝCH SPOLEČNOSTÍ ČR – Česká republika zažívá zlaté období

TOP 100 PRŮMYSLOVÝCH SPOLEČNOSTÍ ČR – Česká republika zažívá zlaté období

Vydáno 7.8.2018

Česká republika zažívá, co se týče ekonomiky, zlaté období. V mezinárodním srovnání je tuzemsko na špičce mezi evropskými zeměmi. Výrazně lépe je na tom podle posledních údajů pouze Irsko. Růst zažívá nejen automobilový průmysl, ale i strojírenství, farmacie či výroba oděvů. To dokazuje i pestré zastoupení společností v žebříčku Czech Top 100.

NEJSME JEN VÝROBCI, PRODUKT CELÝ VYMYSLÍME A DODÁME

NEJSME JEN VÝROBCI, PRODUKT CELÝ VYMYSLÍME A DODÁME

Vydáno 6.8.2018

Pro společnost EGE, spol. s r.o., to bylo strategické rozhodnutí. Vedení nechtělo zůstat pouze v pozici výrobní firmy. Proto rozšířila své podnikatelské aktivity o projekční a montážní činnosti. „I díky tomuto kroku dodáváme zhášecí tlumivky, zapouzdřené vodiče a ocelové konstrukce do celého světa,“ říká Roman Rybecký, výkonný ředitel společnosti EGE, spol. s r.o.

RAJČATA SI BUDOU HOVĚT V ODPADNÍM TEPLE

RAJČATA SI BUDOU HOVĚT V ODPADNÍM TEPLE

Vydáno 31.7.2018

Efektivnější využití energie, snižování nákladů, zužitkování odpadního tepla pro skleníky, aplikace moderních nástrojů pro identifikaci ztrát prostřednictvím dronů nebo leteckých termovizních snímků – to jsou nejvýznamnější inovativní projekty, na které se zaměřila společnost ČEZ Teplárenská. „Inovacím naše společnost věnuje velkou pozornost. Ročně investujeme do inovačních aktivit několik milionů korun,“ říká Petr Hodek.

JSOU ZÁMKY, KTERÉ NEPOTŘEBUJÍ KLÍČ

JSOU ZÁMKY, KTERÉ NEPOTŘEBUJÍ KLÍČ

Vydáno 23.7.2018

„Musíme našim zákazníkům pořád nabízet něco nového, něco, co jim pomáhá. Důležitá je také kvalitní spolupráce. Snažíme se být našim zákazníkům opravdu hodně blízko,“ říká Petr Kuchyňa, výrobní ředitel společnosti Kiekert, největšího výrobce automobilových zámků na světě.

Zobrazit Více

TOP Rozhovory

Martin Bednarz, ŠKODA VAGONKA

Martin Bednarz, ŠKODA VAGONKA

Vydáno 16.8.2018

„Loňský rok byl ve znamení pokračující realizace projektu NIM Express pro Deutche Bahn. Jedná se o referenční zakázku vozových souprav pro osobní dopravu na vysokorychlostní trati Norimberk–Ingolstadt–Mnichov,“ říká Martin Bednarz, generální ředitel společnosti ŠKODA VAGONKA a.s.

Radek Strouhal, TATRA TRUCKS

Radek Strouhal, TATRA TRUCKS

Vydáno 16.8.2018

„Rok 2017 byl pro naši společnost doslova rekordní. Je to způsobeno stabilním nárůstem zakázek v civilním segmentu, kde se stále více prosazuje ekonomická výhodnost Tatry Phoenix v kombinaci se silnou poptávkou po armádních speciálech. Také se nám výjimečně dařilo v oblasti náhradních dílů,“ říká Radek Strouhal, generální ředitel společnosti TATRA TRUCKS a.s.

Richard Szrajber, TEVA CZECH INDUSTRIES, divize TAPI-CZ

Richard Szrajber, TEVA CZECH INDUSTRIES, divize TAPI-CZ

Vydáno 15.8.2018

„Loňský rok byl pro divizi TAPI mimořádně úspěšným rokem, a to jak z pohledu prodejů a profitu, tak i z pohledu ostatních klíčových ukazatelů. Podařilo se nám navázat na tradici růstu prodejů z let minulých a navýšit je meziročně o téměř celou třetinu,“ říká Richard Szrajber, jednatel společnosti TEVA Czech Industries s.r.o. a generální ředitel divize TAPI-CZ.

Todd C. Morgan, VARROC LIGHTING SYSTEMS

Todd C. Morgan, VARROC LIGHTING SYSTEMS

Vydáno 15.8.2018

„Loňský rok byl pro společnost Varroc Lighting Systems rokem významným, neboť jsme do výroby úspěšně zavedli mnoho nových programů. Světelná technika prožívá nebývalý nárůst nových technologií a naše společnost na trh nedávno uvedla inovativní matrixové a laserové světlomety,“ říká Todd C. Morgan, Varroc Lighting Systems, s.r.o.

Petr Novák, KOYO BEARINGS CZECH REPUBLIC

Petr Novák, KOYO BEARINGS CZECH REPUBLIC

Vydáno 14.8.2018

„Rok 2017 pro nás znamenal pokračování růstu výroby a s tím i tržeb. Tržby poprvé v historii firmy překročily mi­liardu korun (1,015 mld. Kč),“ říká Petr Novák, ředitel závodu Koyo Bearings Česká republika.

Marek Čížek, FAURECIA CLEAN MOBILITY

Marek Čížek, FAURECIA CLEAN MOBILITY

Vydáno 14.8.2018

„Loňský rok byl rokem s relativně velkým hospodářským růstem v automotive, kde Faurecia zaujímá přední pozici na trhu. Na megatrendy zareagovala změnou názvu z Emissions Control Technologies na Clean Mobility a poprvé v České republice získala ocenění nejlepšího zaměstnavatele,“ říká Marek Čížek, Faurecia Clean Mobility.

Zobrazit Více